Trupe

Există o întrebare („Cum descarc filme de pe YouTube?“) şi trei răspunsuri clasice. Bărbaţii vor mormăi un „Mi-e lene să folosesc KeepVid“, în timp ce femeile vor oscila între „Wow, acum se poate?“ şi „Nu, că mi-a zis soţul că iau viruşi“.

Pe bărbaţi îi înţeleg într-o oarecare mă­sură: cam toate site-urile care ajută clipurile să devină fişiere pe HDD suferă de aceleaşi probleme – cer link introdus manual, cer timp şi uneori crapă în mijlocul operaţiunii. L-am pomenit mai sus pe KeepVid pentru că e cel mai răsărit dintre ele, chit că nici el nu sare mai sus de proverbialul genunchi batracian.

Prin urmare, am căutat o soluţie automată şi am găsit-o la adresa de buletin a lui BYTubeD, o extensie de Mozilla Firefox care face viaţa mai uşoară. Instalaţi, restartaţi, click pe Tools, BYTubeD şi nu vă speriaţi de lista proaspăt apărută.

Extensia e fată finuţă şi vă oferă toate clipurile afişate în pagină: Ctrl+click, dacă vreţi să selectaţi mai multe delicatese video, alegeţi formatul de download (.flv sau .mp4), bifaţi căsuţa cu „ia varianta HQ dacă e disponibilă“, alegeţi folder-ul de destinaţie, Start. Admiraţi cum se descarcă filmuleţele selectate.

În încheiere, am vreo două vorbe pentru cerberii drepturilor de autor. Nu fiţi supăraţi, cititorii noştri sînt mai legali decît ai lor şi nu vor descărca decît reclame, filme de amatori şi alte bazaconii din categoria „La liber“.

Şi dacă totuşi cad în păcatul download-ului de filme sau muzică? Ei bine, atunci au de gînd să apeleze la haiducul Torrente, pentru că bietul YouTube are o calitate harcea-parcea în comparaţie cu un .mp3 împănat cu bitrate variabil sau un DVDRip proaspăt scos din tigaie. Părerea mea.
Dan, capitan de play