Concerte

UPDATE: Horaţiu Brînză şi Raluca Ilie din Bucureşti vor merge la concertul lui Yann Tiersen cu invitaţiile noastre. Îi rugăm să ne contacteze înainte de a-i contacta noi 🙂

Îl ştiţi, l-aţi ascultat, îl păstraţi cu sfinţenie în playerele din calculator, iar unii dintre voi au văzut de cinci ori Amélie şi – cazul meu – de trei ori Good Bye Lenin. E Guillaume Yann Tiersen, bien sur.

Ei bine, e inutil de precizat că artistul care a dat lumii La Valse d’Amélie şi The Deutsch Mark Is Coming concertează pentru a doua oară în România miercuri, 4 octombrie noiembrie, la Sala Palatului. În caz că nu v-aţi făcut încă planuri: avem două invitaţii duble pentru voi. E aproape simplu, dar nu neapărat previzibil.

Înainte de orice, o precizare: dacă vă întîlniţi întîmplător cu musiu Tiersen la hotelul Radisson din Bucureşti (unde va fi cazat începînd cu 3 octombrie), să nu cumva să-l întrebaţi ce mai face Andrey Tautou, mititica de ea.

Omul nu se ocupă numai cu muzica de film şi are pretenţia să ştiţi că el scoate albume cu muzică pur şi simplu (are şase de studiou şi 3 live-uri), la care munceşte de-i sar ochii pe portativ. Iată ce declara într-un recent interviu: “Noul album va fi foarte diferit. Piesele vor fi mai lungi, cu armonii contrastante, şi vreau să explorez alte directii.

Toate astea presupun multă muncă. Este prima oară cînd lucrez la o piesă mai mult de o lună. Şi asta pentru că vreau să am timp pentru a explora direcţiile în care mă duce o piesă. Este captivant.” Aşa o fi. Vorbim după concertul de la Bucureşti, organizat de prietenii noştri de la Artmania.

Şi-acum, concursul propriu-zis. Atenţie: vă recomandăm să nu vă grăbiţi cu răspunsul. Şi asta pentru că trebuie să răspundeţi la următoarea întrebare: în ce film îşi juca Yann Tiersen propriul rol în 2002? Ca să fie mai simplu, aveţi cinci variante de răspuns.

Succes!
Menţionăm că cele două invitaţii duble pot fi ridicate în cursul zilei de miercuri, 4 octombrie, de la sediul redacţiei (Bucureşti, Bulevardul Regina Elisabeta 7-9, sect. 3). Urcaţi pînă la etajul 6 şi întrebaţi de Dede.